Search
Close this search box.

Implementatie financiële systemen

Het implementeren van financiële systemen én het consulteren van medewerkers die met die systemen gaan werken, is onze oudste tak van sport. Reeds 10 jaar terug zijn wij hier mee gestart. 

Laagdrempelig en klantspecifiek

Veel consultancy bedrijven geven standaard adviezen. Met een vast stramien wordt een mooi projectplan met een plan van aanpak gemaakt waar een krabbel van de klant onder moet komen te staan. Dan wordt het uitgevoerd, maar de mensen die het nieuwe systeem implementeren zie je vaak pas bij de training als de implementatie afgerond is. Het gevolg: “Iemand in een kamertje doet van alles en als het klaar is wordt het gepresenteerd”. Maar onze klanten hebben voortdurend nieuwe uitdagingen, denk aan wetswijzingen, reorganisaties, fusies en nieuwe systemen. Dus zij moeten meegenomen worden in hoe alles werkt, zodat zij vanaf dag een mede aan het stuur kunnen zitten. Dit betekent dat onze oplossingen flexibel en toekomstbestendig zijn met een hoge acceptatiegraad.

Wij merkten dat er op dit gebied een behoefte was (en nog steeds is) aan consultancy met laagdrempeligheid. Meedenken, aanhaken, bijsturen, zodat het voor de klant echt “ons nieuwe systeem” wordt, in plaats van “dat nieuwe systeem van die partij”. Dat betekent voor die klant dat ze er beter mee kunnen werken en dat de oplossing optimaal gebruikt kan worden. Dat zorgt voor meer efficiency, meer enthousiasme en uiteindelijk meer werkplezier. Deze implementatieformule, waarin we samen met de klant aan de slag gaan, is onze beproefde methode met tevreden organisaties en werknemers als eindresultaat.

Altijd één vraagbaak – inclusief back-up

De consultant die vanuit BES-IT het systeem implementeert bij jouw organisatie, is ook altijd degene die vervolgens de trainingen aan de medewerkers verzorgt. En het is diezelfde consultant die ook na de implementatie beschikbaar blijft voor vragen. Wij maken hier gewoon tijd voor. Overigens zijn onze consultants ook op de hoogte van alle technische ontwikkelingen. Dit betekent voor onze klanten dat ze met al hun vragen zowel over techniek als de praktijk bij hun vertrouwde consultant terecht kunnen. Naast één consultant als contactpersoon hebben we altijd een tweede consultant die de rol van back-up speelt. In het geval van vakantie kan er dan altijd ingesprongen worden.

Wat je vaak ziet, maar hoe wij het niet doen

Eén persoon voor de koppelingen, één persoon voor de installaties, één voor de trainingen, één voor de implementaties en één voor de ontwerpen en analyses. Het gevolg in de praktijk: Als klant weet je niet bij wie je moet zijn voor een vraag, waardoor je vaak hetzelfde verhaal moet vertellen. Bijkomende problemen zijn misscommunicatie en een langere doorlooptijd van het implementatieproject. Bij BES-IT kun je met één persoon schakelen voor ieder onderwerp, waardoor je snel tot de kern van de zaak komt. En wij komen evenzo snel met de juiste oplossingen.

Implementatie Exact Financials Enterprise

Met onze ruime ervaring met het implementeren van uiteenlopende financiële systemen, durven wij te stellen dat de beste, meest flexibele applicatie is voor de branches waarin wij actief zijn. Het is zo’n tien jaar geleden geheel opnieuw ontwikkeld en biedt ‘state of the art’ functionaliteiten, waardoor het zowel veilig als flexibel is qua integraties, techniek, serverplatforms en databases. Dit zijn belangrijke aspecten bij grotere organisaties in de zorg, het onderwijs en de zakelijke dienstverlening, aangezien zij allemaal met branchespecifieke systemen werken, die hierin geïntegreerd kunnen worden.

De voordelen

Efficiency skyrockets. Juist in deze integratie oplossingen zijn we bij BES-IT gespecialiseerd.

Projectleiding bij ontwikkelingen door BES-IT

Wij zijn gespecialiseerd in projectleiding vanuit onze organisatie, maar we doen het ook vanuit de wensen van de klant. Zo doen wij ook de projectleiding bij de implementatie van andere systemen, zoals de Spend Cloud. Denk ook aan projectleiding bij bijvoorbeeld verandertrajecten. Ook in deze projecten wordt altijd gewerkt vanuit de visie dat het een team-effort moet zijn. Het gewenste resultaat en dus een goede implementatie wordt altijd behaald samen met de klant, niet louter voor de klant.

Wat al onze oplossingen gemeen hebben?

Wij merken dat onze klanten, wanneer er gekeken wordt naar een (her)implementatie van een nieuw financieel systeem, er ook gekeken wordt naar de mogelijkheden tot de integratie met andere systemen, de migratie naar de Cloud en het implementeren van een Business Intelligence omgeving. Prettig om te weten dat wij ons gespecialiseerd hebben in oplossingen voor deze zaken. Wat al deze oplossingen gemeen hebben? Ze zijn allemaal ontstaan vanuit de vraag van onze klanten en bovendien ontwikkeld op basis van de branche gerelateerde praktijkervaring.

Samen met onze partners

Onze dienstverlening is gebaseerd op 4 pijlers, onze specialismen. Daarbij onderscheiden we ons met onze zeer betrokken aanpak, onze technische expertise en vanuit onze overtuiging dat wij samen met onze partners tot de beste resultaten komen. 

Behoefte aan een gestroomlijnde implementatie?

Met altijd één aanspreekpunt, de beste ontwikkelaars, een beproefde methode én alle aanvullende oplossingen voor potentiële problemen in huis. Laat een bericht achter.

Behoefte aan een gestroomlijnde implementatie?

Met altijd één aanspreekpunt, de beste ontwikkelaars, een beproefde methode én alle aanvullende oplossingen voor potentiële problemen in huis. Laat een bericht achter.