Search
Close this search box.

Business Intelligence in de zorg

Rapporteren in de zorg is een erg belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. De Business Intelligence oplossing van BES-IT rapporteert, informeert én adviseert, zodat jij inzicht krijgt in de processen én je beleid hierop aan kunt passen waar nodig.

Snel inzicht in de gehele organisatie

Hoeveel omzet heb ik dankzij bepaalde specifieke teams? Hoeveel kost dat team? Wat gebeurt er als we een extra bed leveren? Hoeveel tijd kost het om iemand op te leiden tot diegene in dat team mee kan draaien? Heel veel vragen kun je niet beantwoorden vanuit bijvoorbeeld alleen een salarispakket. Pas als je alle gegevens vanuit verschillende systemen bij elkaar brengt, dan kun je pas echt belangrijke vragen beantwoorden. Van ad hoc vragen, zoals: hoeveel kost de opleiding van Peter? Tot aan structurele vragen: hoeveel omzet hebben we, hoeveel heeft het gekost om tot die omzet te komen en zijn medewerkers tevreden terwijl die omzetten behaald worden? Allemaal vragen die met onze Business Intelligence Suite beantwoord kunnen worden.

BES-IT: een partner met ervaring in de zorg

Wij hebben ervaring in de verschillende sectoren in de zorg. Onze klanten zijn actief in de Cure en Care, GGZ, RIBW en VVT organisaties. Onze specialisten hebben ruime ervaring zowel binnen de zorg als met de bekende software oplossingen in de zorg. Onze kracht is dan ook deze combinatie van die kennis in de ontwikkeling van een geavanceerd en gespecialiseerd Business Intelligence systeem dat makkelijk in gebruik is.

Gemakkelijk in eigen beheer

Onze Business Intelligence oplossing is speciaal ontwikkeld om te koppelen aan alle systemen en de data op een overzichtelijke manier te presenteren. Hiervoor kun je gebruikmaken van vooraf gedefinieerde rapportages, welke je zelf eenvoudig kunt aanpassen. Deze rapportages zijn met één druk op de knop te genereren. Tevens is er een portaal waar medewerkers zelf hun overzichten kunnen bekijken en kunnen doorklikken. Alles is gemakkelijk naar eigen wens in te richten, zonder dat je technische kennis hoeft te hebben van de software.

Ontwikkeld vanuit praktijkervaring

De basis voor onze passende oplossingen voor de zorg, is de jarenlange ervaring in de branche én specifiek in softwareontwikkeling. Vanuit de praktijk, de klantbehoefte én vanuit de finance systemen die draaien bij de klanten – zoals ONS van Nedap of Plancare van De Heer – hebben wij onze BI Suite ontworpen. Met slimme koppelingen en integraties halen wij de informatie uit alle financiële en operationele systemen en brengen dat samen. Hierdoor heb je alle informatie op één plek, waardoor je inzicht hebt in de gehele organisatie.

De voordelen

Efficiency skyrockets. Juist in deze integratie oplossingen zijn we bij BES-IT gespecialiseerd.

Kennis van praktijk én software

Je moet de organisatie begrijpen, je moet snappen hoe die organisatie te werk gaat én je moet verstand hebben van software om goede, praktijkgerichte software te ontwikkelen voor die organisatie. Wij kennen zowel de techniek als de business. Zo kennen we bijvoorbeeld de ECD’s en EPD’s van deze wereld, maar ook hoe deze in de praktijk gebruikt worden. Daarnaast weten we hoe de financiële software systemen werken, waardoor we onze Business Intelligence oplossing op een dusdanige manier in weten te richten, dat precies de gewenste branche specifieke uitkomsten met bijbehorende KPI’s uit komen rollen.

Snel te implementeren

Onze Business Intelligence oplossingen zijn snel te implementeren. Het geheim hierachter is dat wij de bekende softwaresystemen in de zorg kennen. Ook geloven wij in standaardisatie van het proces van informatie verzameling, wat ook wel het Extract, Transform, Load (ETL) wordt genoemd. Uiteraard is de presentatie op maat af te stemmen op jouw wensen en die van je medewerkers.

Technisch innovatief en overal toegankelijk

Onze Business Intelligence oplossingen zijn ontwikkeld volgens dezelfde hoge technische standaarden als ons Cloud platform. In ons portaal kan een medewerker inloggen, uiteraard beveiligd met een beveiligde verbinding, een Multi-Factor Authenticatie (MFA), certificaten en autorisatie binnen ons portaal, zodat alleen bevoegden toegang krijgen tot de cijfers waar ze recht op hebben vanuit hun functieprofiel. Dankzij deze hoge beveiligingsstandaarden, kunnen wij onze Business Intelligence oplossingen aanbieden volgens het principe van “Any device Anywhere”. Zo kunnen medewerkers overal vanaf elk apparaat veilig inloggen en snel de actuele gegevens bekijken.

Klant aan het woord

Chantal Dieleman, werkzaam als financieel Controller binnen ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen, over de BI Suite van BES-IT:

“Onze ICT afdeling heeft gekeken naar diverse BI softwarepakketten. Onder andere Birst, Performation, Geniq. Het werd ons duidelijk dat we een systeem zouden aanschaffen waarbij na de aanschaf de daadwerkelijke fit op onze omgeving nog moest beginnen. Bij de BI Suite van BES-IT begint men juist met deze fase en wordt er elke keer iets opgeleverd wat daadwerkelijk werkt voor onze organisatie. Om alle informatie intern efficiënt te kunnen rapporteren is specifiek voor onze wensen een oplossing ontwikkeld, waarmee de financiële rapportages volledig geautomatiseerd worden gegenereerd. De overzichten kunnen we zelf aanpassen en samenstellen. De managers kunnen via een beveiligde verbinding inloggen in hun online portaal om gegevens op te vragen. Het fijne is ook dat de gegevens vanuit alle verschillende databronnen kunnen worden weergeven, bijvoorbeeld een factuur uit onze purchase-to-pay applicatie.”

Dus wat krijg je met de Business Intelligence oplossing van BES-IT?

Gun jezelf onze aanpak en oplossingen en krijg snel meer grip op alle cijfers binnen jouw organisatie

Onze specialisten komen graag in contact met jouw organisatie. En dan komen we niet met standaard verkoopverhalen, maar wij luisteren en komen met passende adviezen en oplossingen. Neem vandaag nog contact met ons op!

Samen met onze partners

Onze dienstverlening is gebaseerd op 4 pijlers, onze specialismen. Daarbij onderscheiden we ons met onze zeer betrokken aanpak, onze technische expertise en vanuit onze overtuiging dat wij samen met onze partners tot de beste resultaten komen. 

Gun je organisatie ook een optimaal presterende financiële afdeling

Benieuwd of wij jouw organisatie ook kunnen helpen met het optimaliseren van je financiële processen en systemen?

Gun je organisatie ook een optimaal presterende financiële afdeling

Benieuwd of wij jouw organisatie ook kunnen helpen met het optimaliseren van je financiële processen en systemen?