Search
Close this search box.

Alles voor de finance professional in de Cloud – een blik onder de motorkap

Alles voor de finance professional in de Cloud - een blik onder de motorkap

Iedere dag zijn onze consultants bezig om alles optimaal in te richten in diverse (financiële) systemen voor vele mooie organisaties (vooral) in de Zorg (er verandert immers iedere maand van alles). Maar er is natuurlijk nog meer, het zogenaamde werk ‘onder de motorkap’ zoals het wel eens omschreven wordt. Zeker zo belangrijk is een optimale technische inrichting. Was dit dertig jaar terug een servertje ergens bij ‘de klant’, nu is dit een uitgebreid Cloud platform. Zoals wij zeggen, ‘alles voor de #finance professional in de Cloud’. Hoewel wij ons Cloud Platform de afgelopen 10 jaar ontwikkeld hebben met ons team van specialisten, zijn we destijds niet begonnen ‘van scratch’, maar met een voorsprong door gebruik te maken van mooie platformen en standaarden.

Wij werken dus met verscheidene platformen, vele volgen wij al sinds de ’90 van de vorige eeuw. Een daarvan, voor sommigen (vooral niet techneuten) wellicht een minder bekend platform is #Progress. Minder bekend wellicht, omdat Progress veelal via het ‘vendor model’ haar producten en diensten levert. Deze producten, veelal bekende softwareoplossingen zoals bijvoorbeeld #Exact Financials worden ingezet bij zeer mooie gerenommeerde organisaties en bedrijven. Geen opzichtige stickers er op “Powered by Progress”. Alleen als je zogezegd ‘onder de motorkap’ gaat kijken in veel Enterprise software zul je hier sporen van terugvinden. Sommigen spreken ook wel van een “goed bewaard geheim”. Waarom zou je immers een concurrent wijzer maken!

Gelukkig doet Progress zelf er zeker het nodige aan om haar innovaties wereldkundig te maken. Zoals afgelopen week tijdens een inspirerende sessie, met allemaal techneuten onder elkaar, waarin we vrijelijk zowel mooie innovaties, toepassingen en code snippets met elkaar hebben gedeeld.

En innovaties zijn er zeker, ook, of beter gezegd vooral, op het gebied van Cloud deployments, security en beheer.

Het zijn er te veel om ze in deze post op te noemen. Ik kies er eentje uit: #Azure (Active Directory) #AD Integratie. Oftewel een Cloud based identity en access management service. Wat betekent dit? Stel je logt in op je bedrijfsportaal dan heb je een aantal tegels voor alle applicaties die je gebruikt. En nu komt het mooie, je hoeft dan niet meer in te loggen op de verschillende applicaties, dat regelt “Azure”.

Een gemiddelde medewerker op een administratie heeft veel inloggegevens. Een enorme tijdbesparing dus iedere dag.

Progress had reeds eerder deze mogelijkheid, echter met nog relatief veel werk voor de ontwikkelaars qua integratie. Nu dus robuuster en eenvoudiger geregeld onder de motorkap. Zo is er meer tijd over om onze klanten te helpen met de volgende uitdaging..

Technische innovaties iedere dag bij Progress helpen ons om alles optimaal te faciliteren voor de finance professional in de Cloud.