Search
Close this search box.

Uitbetaalde bedragen aan derden plugin van BES-IT.

Uitbetaalde bedragen aan derden plugin van BES-IT.

Als zorgorganisatie kan het zijn dat je veel aan derden betaalt voor geleverde diensten. Dit brengt echter ook een flinke administratieve lastenverzwaring met zich mee, omdat je de Belastingdienst sinds kort over deze uitbetaalde bedragen aan derden moet informeren. Dit valt onder de regeling ‘uitbetaalde bedragen aan derden’ (voorheen de IB47-regeling). Sinds 2022 zijn zorgorganisaties verplicht om gegevens aan te leveren in plaats van dat zij daarvoor worden uitgenodigd. De informatie over de uitbetalingen over boekjaar 2022 moet vóór 1 februari 2023 bij de Belastingdienst zijn aangeleverd. Als je het bestand nog niet hebt ingeleverd, heb je waarschijnlijk uitstel aangevraagd. Gelukkig kan BES-IT je dan nog steeds helpen met compleet indienden van het juiste XML-bestand. Onthoud dat het indienen van uitbetaalde bedragen aan derden een terugkerende activiteit is die elk jaar moet worden uitgevoerd. Blijf dus op de hoogte van je verplichtingen en neem contact op met BES-IT voor hulp bij het nakomen van deze verplichtingen. BES-IT biedt een oplossing met de BES-IT Connector en de Uitbetaalde Bedragen Derden Plugin, die volledig automatisch de aanlevering aan de Belastingdienst genereert en je veel tijd en moeite bespaart.


Zonder IT-oplossing een tijdrovende en foutgevoelige klus

De BES-IT Connector en Uitbetaalde Bedragen Derden Plugin is een nieuwe oplossing voor zorgorganisaties die te maken hebben met een aanzienlijke administratieve last als gevolg van de aanlevering van aan derden gedane betalingen aan de Belastingdienst. Voor veel zorgorganisaties is dit een tijdrovende en foutgevoelige klus vanwege de vele duizenden betalingen die moeten worden ingevoerd in een webformulier met gedetailleerde informatie over de ontvanger.


Met één druk op de knop een complex XML-bestand

Dankzij de BES-IT connector kan er nu automatisch een bestand worden gegenereerd dat met een druk op de knop kan worden geüpload naar de Belastingdienst. Het gaat hierbij om een complex XML-bestand dat voldoet aan specifieke opmaak- en inhoudsvereisten. Deze week ontving BES-IT bevestiging dat het eerste productiebestand van een klant succesvol is verwerkt door de Belastingdienst.

BES-IT biedt niet alleen een technische oplossing, maar helpt ook bij het inrichten van financiële systemen zodat de BES-IT connector en UBD-plugin automatisch kunnen bepalen welke betalingen moeten worden opgenomen in het bestand. Dit volledige no-hands accounting principe is ideaal voor zorgorganisaties die efficiëntie willen verbeteren en administratieve lasten willen verlagen.


Vrijblijvend advies van onze BES-IT consultants

Als zorgorganisatie kan het automatiseren van je financiële administratie en het correct aanleveren van uitbetaalde bedragen aan derden bij de Belastingdienst een uitdagende en tijdrovende taak zijn. Daarom is het zeker de moeite waard om contact op te nemen met BES-IT voor meer informatie over onze oplossingen. Deze zijn specifiek ontworpen om de administratieve lasten voor zorgorganisaties te verlichten en zorgen voor een juiste en volledige aanlevering van financiële gegevens aan de Belastingdienst. Bovendien zijn deze oplossingen ook geschikt voor vele andere optimalisaties in de administratie. Wil je meer weten? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met consultant Bart van der Beek van BES-IT.