Het maken van de juiste keuze voor jouw organisatie en wat er bij komt kijken

Streef je als organisatie naar een volledig geïntegreerd werkend ERP (all-in-one) softwarepakket? Of kun je misschien beter kiezen voor een zogenaamde ‘best of breed’ oplossing? Oftewel: Een combinatie van functioneel vaak zeer rijk toegeruste deelsystemen. Door jouw organisatie zelf op functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid geselecteerd en uiteraard onderling te koppelen voor optimale efficiency. 

ERP (all-in-one)
Ga je voor een ERP-oplossing, dan bepaalt de leverancier in hoge mate de functionaliteit van het gehele pakket. Hierdoor moet je je als organisatie dus al snel aanpassen aan de werking van dit systeem. Met name daardoor beschik je dan ook vaak over beperkte flexibiliteit bij een eventueel proces her-ontwerp. Tevens ben je bij ERP afhankelijk van één leverancier, waardoor je een groter risico loopt, bijvoorbeeld als de samenwerking niet optimaal verloopt. Daarnaast zijn de implementatiekosten relatief hoog te noemen.

Best-of-Breed
Ga je echter voor een best of breed strategie, dan selecteer je dus voor elk proces de voor jouw organisatie beste software en koppel je die vervolgens aan elkaar. Hiervoor zijn heden ten dage zeer geavanceerde technieken beschikbaar. Als onderneming bepaal je dus zelf de functionaliteit van de software. Zonder hierin concessies te hoeven doen. Ook beschik je hiermee over een grotere mate van flexibiliteit bij eventuele procesaanpassingen. Daarnaast zijn de implementatiekosten relatief laag ten opzichte van een ERP systeem en ben je niet volledig afhankelijk van één leverancier. Naast alle voordelen is er indien je kiest voor de beste systemen ook een nadeel wat vaak genoemd wordt in de praktijk. Dit betreft het feit dat soms gegevens dubbel aangemaakt moeten worden of er extra afstemming nodig is tussen system. Juist voor dit nadeel heeft BES-IT met zijn BEST Enterprise Connector de oplossing. Hiermee worden de verschillende systemen online gekoppeld en ontstaat interactie tussen de systemen. Hiermee presenteren de best of breed systemen zich voor de gebruiker als een systeem en ontstaan in alle opzichten voor een organisatie het beste software landschap.

BEST Enterprise Solutions helpt u bij uw keuze
Als software- en consultancy organisatie binnen de enterprisemarkt leert de jarenlange ervaring ons dat, zij het onder de juiste condities en voorwaarden, een best of breed / best of functionality oplossing vaak superieur is aan een ERP systeem. Maar natuurlijk moet de beide alternatieven wel eerst goed tegen elkaar hebben afgewogen alvorens tot een uiteindelijke beslissing te komen.

Meer weten? Wij informeren je graag nader en helpen je met plezier verder in het keuzeproces! 

→ Contact met BES

 

 

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok